21. marraskuuta 2014

10 THINGS FROM CHRISTMAS

Iski sitten kunnon joulu fiilis kun selailin aamulla bussissa we heart it -sovellusta ja mikä ihana inspiraatio tuota valkoista talvea kohtaan iskikään, vielä kun saisi todellisuuteen tuota lunta niin oltaisi jo aikas pitkällä. Olisi varmasti jo pikku hiljaa ihan hyvä herätellä sitä joulua myös kehiin tänne bloginkin puolelle, jos vaikka olisin kerrankin ajoissa tässä jutussa. Musta tuntuu aina, että joulusta ei kerkee nauttimaan kauhean pitkään kun joulu ja uusivuosi tulevat niin nopeesti, että niiden jälkeen alkaa jo kesän odotus ja se on ohi...

1. Jouluaatto aamu - se tunne, se koko joulun jännitys ja odotus on tuona aamuna niin todellista; tuona aamuna täytyy herätä ajoissa, kuunnella joulumusiikkia, syödä perinteinen joulupuuro, nauttia perheen seurasta ja ottaa ilo irti rennolla fiiliksellä

2. Juhla pukeutuminen - tai no ei mikään kovin erikoinen, mutta kyllä meillä on ainakin aina ollut perinteenä laittaa jotain vähän parempaa päälle. Yleensä se perinteinen punainen on näkynyt kynsissä tai koruissa mutta tänä vuonna haluan viimeinkin jouluksi punaisen mekon, mä haluan ! Jos jollakin on vinkata, että mistä sellaista voisi katsoa niin saa laittaa tulemaan.

3. Kiireetön talvipäivä - talvinen aamu, ulkona pieni pakkanen, istua sisällä villasukat jalassa juoden lämmintä juotavaa, kääriytyä viltinalle, hyvä seura ja rentoa oleilua; löytyykö parempaa mielikuvaa kiireettömästä talvipäivästä


4. Joululahjojen paketointi - niiden ostaminen on aina yhtä vaivanloista, koska jätän sen aina viimetippaan... mutta se niiden paketointi on ihanaa; ihanaa lahjapaperia, nauhoja, kortteja ja se kun ne kaikki saa levitellä lattialle, ihanaa !

5. Piparien koristelu - se niiden tekeminen tai syöminen ei ole mitään verrattuna siihen niiden koristeluun siihen voi kuluttaa vaikka koko päivän eikä siihen kyllästy, saatika miten ihana niitä on valokuvailla ;-) onko muita yhtä innokkaita ?

6. Joulun sisustaminen kotiin - lyhtyjä, kynttilöitä, vilttejä, joulukoristeet, joulukuusi, valoja... oi oi ! Mä rakastin sitä oman huoneen laittamista jouluiseksi kaikilla ihanilla valoilla ja joulupalloilla, mutta miten ihana onkaan alkaa laittamaan sitä omaa kotia. En malta oottaa, että pääsen ostelemaan kaikkea ihanaa tuonne asuntoon, onko vapaa ehtoisia lähtemään mun kanssa vähän sisustusostoksille ? ;-)


7. Suklaan syöminen - kukaan ei katso jouluna pahalla, jos syö rasia kerrallaan suklaata, enemmänkin kammoksutaan, jos sanot että et ole syönyt sitä :D uudenvuoden jälkeen iskee sitten se morkkis ja sali kutsuu... en mä kuitenkaan tästä perinteestä luovu !

8. Jouluiset ohjelmat - vaikka onkin jo melkein aikuinen niin parasta on katsella telkkarista tulevia jouluisia lastenohjelmia, joita tulee kaikki joulunpyhät aamusta iltaan. Musta on jotenkin ihana kun suurimmasta osasta ohjelmista tulee oma lapsuus mieleen ja herää ihanat muistot esiin, se on sitä parasta joulua

9. Lahjojen antaminen - sen paketoinnin lisäksi on ihana päästä antamaan niitä lahjoja ja näkemään niitä iloisia ilmeitä. Mä en tiedä mistä se johtuu, mutta mulle tulee kivempi fiilis siitä lahjojen antamisesta kuin itse niiden vastaanottamisesta :-) ihana saada läheiset iloisiksi ja varsinkin nähdä veljien reaktiot kun sisko on pitkin kulunutta vuotta laittanut ylös toiveita ja niitä alkaakin paljastua paketti kerrallaan...

10. Jouluruoka - pöytä täynnä ihanaa ruokaa eikä siihen vain kyllästy ! Täytyykö tuosta ruuasta edes sanoa enempää terveisin voisin syödä vaikka koko joulun ajan :D


Joulu on kyllä täynnä vaikka mitä ihania asioita, joita voisi listata kyllästymiseen saakka, mutta löytyykö teiltä millaisia asioita liittyen jouluun ? Ois myös kiva kuulla teidän jouluperinteistä, millaisia teillä on ? Niin ja niitä joulu postauksia saa linkata myös tulemaan ;-)

Ihanaa alkavaa viikonloppua  eiköhän aletakkin tästä sitten fiilistellä joulua ihan kunnolla !

8 kommenttia:

  1. Eikää, tää oli nii ihana joulupläjäys <3 Vois sanoo, et joulufiilis taas kasvo :)) Ruoka on kyl joulus se ehoton lemppari + tietty koristeet, läheisten kans oleskelu ja tv:stä tuleva joulukalenteri ja muut lastenohjelmat :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, tälläinen kommentti on ihana ♥ juurikin nuo samat asiat on mun mielestä niin ihania joulussa, että niitä odotellessa ;-)

      Poista
  2. Tohon kakkoseen missä kirjotit pukeutumisesta, niin oon ihan hurahtanut kaikkeen jouluseen tulevalle prinsessalle. Mm tänään hain hennesin paketin postista ja siellä oli meidän tapanin päivä asu :) Ja hei zekkaa hennesin sivut. Siellä on tosi kivoja ja halpoja joulusen punasia mekkoja. Menee myös kesälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli ihania ne pikku prinsessan jouluasut, tui tui ♥ mä tuun joku ilta käymään ni saat esitellä uudet ostokset ;-) hei kiitti vinkistä, täytyypä kattella niitä !

      Poista
  3. Ihana postaus! Tuli heti niin jouluinen fiilis tätä lukiessa. :) Odotan itsekin todella paljon joulua, sillä siinä on vain se oma tunnelmansa.. ei tarvitse tehdä mitään, saa vain olla ja nauttia. Siinä unohtuu stressi hetkeksi ja on ihana nähdä sukulaisia. Ja itsekin tykkään katsoa noita jouluisia lastenohjelmia. Tulee niin nostalginen fiilis, kun katsoo niitä samoja ohjelmia joita on katsonut pienenäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih mahtava kuulla, se oli tarkoituskin ;-) no totta, jouluna ei tarvitse stressata sen kummemmista asioista ja saa vain olla ! Noi lastenohjelmat on niin parhaita :D

      Poista
  4. Joulu on niin ihana! Mäkin odotan sitä innolla :-) Ens viikolla pitää taas pyöräyttää uus satsi joulutorttuja ja syödä niitä glögin kera !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, ahh ihana joulu ♥ oi oi en ookkaan vielä tehnyt tälle talvelle joulutorttuja, joten niitä voisikin sit seuraavaksi tehdä :-)

      Poista