10. maaliskuuta 2014

PAHIN VIHOLLINEN

Minun viholliseni on se paljon blogissa puhuttu migreeni. Osa blogin lukijoista on matkan varrella ollut kiinnostuneita tästä ilkeästä vaivasta ja siitä miten se minulla ilmenee, joten ajattelin nyt hieman valaista missä nykyään mennään.

Minulla migreeni alkoi ilmetä yläasteen alussa. Siitä saakka siis kärsitty tuosta vaivasta. Toisilla se alkaa jo lapsena ( kuten tuttavan pojalla, joka meni vasta ekalle luokalle ), joten saan olla onnellinen, että minulla vasta noinkin vanhana. Migreeni on ollut koko ajan hyvin hallinnassa, lääkityksiä on muutettu paljon vuosien aikana ja toivotaan parasta, että se jatkuukin näin.


Viimeinen puoli vuotta on alkanut empiä jotain ihan muuta. Migreenin laatu on todennäköisesti pahentunut, sillä oireet ovat voimakkaampia kuin koskaan aikaisemmin. Enää ei pelkkä päänsärky ole haitta, siihen on tullut mukaan paljon muuta.

Tällä hetkellä yleisimmät oireet päänsäryn alkaessa on huonovointisuus ja itse särky. Tästä seuraa joko valojen ja äänien kova arkuus sekä tunne, että joku puristaisi päätä jonkun puristimen välissä tai niin kuin muutama viikko sitten viimeksi, alan oksentamaan. Koko tämän ajan olen pelännyt tuota viimeisintä ja nyt sekin on päässyt mukaan kuvioon. 

Useasti tulee tunne, että ei jaksa... silti sitä vain jaksaa. Syy miksi kirjoitan aiheesta tänään on se, että voimakas kohtaus yllätti minut tänäänkin. Jotta se meni ohi jouduin ottamaan kolmia (3) eri lääkettä, pimeän ja täysin äänettömän huoneen sekä jääkylmän vesipullon vasemman silmän ja otsan päälle.

Nyt haluaisin, että avaatte alle kommenttipoksiin omat päänsärky tarinanne. Millaisia päänsärkyjä teillä on, kärsiikö joku teistäkin migreenistä ? Millaisia oireita teillä on ja ennen kaikkea miten hoidatte niitä ? Mitä lääkkeitä käytätte vai riittääkö jotkin muut toimenpiteet helpottamaan ?EMILIA'S DIARY FACEBOOKISSA || EMILIA'S DIARY INSTAGRAMISSA

10 kommenttia:

 1. Mulla ei oo migreeniä, mutta äidillä on :/ Eli tiedän sivusta katsoneena miten kurjaa tuo on :( Omat päänsäryt on lähinnä sitä sorttia, joka lähtee pois parilla panadolilla ja 45 minuutin levolla. Äidillä tosin on käynyt niin, että migreeni on hieman hellittänyt, ja kohtauksia ei tule enää niin usein! En kyllä tiedä yhtään kuinka todennäköistä tuo on, mutta tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, inhottava tämä vaiva tosiaan onkin ! Useasti kuulen juuri tuosta, että oireet saattavat hävitä lähes kokonaan ja sitä todella toivon :-/ tsemppiä myös sinne päänsärkyihin, kyllä me niistä selvitään :-)

   Poista
 2. Heii, täälä kans yks migreenistä kärsiväinen.. Mulla tulee tosi usein takaraivoon tai pään oikealle puolelle tosi kova särky ja siihen liittyy just nuo valon- ja ääniarkuus.. :/ Oon joskus joutunut terveyskeskukseen ihan piikille, kun ei muuten helpottanut...
  TSEMPPIÄ<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaimallani on nimen ja monen muunkin asian lisäksi myös yhteinen vaiva, alkaako tää oleen edes enää sattumaa ? Vielä en ole joutunut piikille lähtemään vaikka joskus olisikin ollut syytä mennä... Tsemppiä myös kovasti sulle muru <3

   Poista
 3. Mulla oli viime kesälomalla ennen koulun alkua neljänä kuukautena migreenikohtauksia.Niin pahojakin, että ensiapuun tuli mentyä!! Tiesin aina jos migreeni alkaa; nenän varteen sattuu tai otsaan tai sitten kättä nipistelee.
  Mulla ne lakkas lääkkeellä ( vaikka monesti tuli ylös=( ) ja levolla ja inhottavilla ensiavun piikeillä, en kyllä kauheasti muista niistä mitään sillä migreeni saa mut ihan sekaisin! Yksi syy pahoihin migreenikohtauksiin oli stressi..
  Nykyään kun oon ollu yläasteella niitä ei oo ollut!

  Jaksele ☺♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, onneksi itse en vielä ole joutunut piikille saakka :-/ onneks sulla kuitenkin helpottanut, ei meinaan kiva vaiva ! Mä luulen että mullakin osa syy on kova stressi tässä viimesen opinto vuoden aikana mikä on saanut nämä pahenemaan. Toivotaan että loppuu nyt kun stressikin loppuu :-)

   Poista
 4. Olen itse kärsinyt migreenistä nuoruudessanni jolloin kohtauksia tuli tosi usein. Multa tutkittiin silloin pääkin, ettei siellä ole mitään kun päänsäryt oli niin voimakkaita ja lisäksi oksentelin. Silloin söin lääkkeitä. Nyt kohtauksia ei ole tullut rajuna moneen vuoteen lukuun ottamatta kerran kuukaudessa lievänä kk aikaan jolloin särkylääke ei edes auta. (burana) Migreeni on tunnollisten ihmisten vitsaus ja voimistuu stressin tai kuormittavan asian tiimoilta :/ Joskus voimakkaat tuoksut aloittaa säryn ja monesti mun päänsärkyyn saattaa auttaa ihan raitis ulkoilman hengittäminen ja joskus lepo ja pimeys. Voimia, tiedän kyllä mitä käyt läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kun jaoit tän sun kokemuksen, aivan kun oisit kirjoittanut mun ajatukset tuohon sun kommenttiin :-) mä huomaan nyt kun stressi alkaa helpottamaan, että kappas niin helpottaa päänsärkykin ! Kyllä tämä tästä, onneksi on sunlaisia tulijoukkoja asian kanssa :-)

   Poista
 5. Palailim tähän postaukseen tuon sun viimeisimmän julkaisun kautta. Itse kärsin myös migreenistä, se on meidän suvun naisille semmonen "sukuvika". Meillä se on niin paha, että kun migreeni iskee nii se sitten kanssa iskee. Itse lähes poikkeuksetta aina oksennan ja vapisen päänsärkyni kanssa. Joskus se kestää päiviä, päänsärky siis. Mitään hajuja ei kestä eikä ääniä tai valoja. Sillä hetkellä tuntuu ettei siitä selviä millään :D
  itsellä on vahvat kohtauslääkkeet jotka toimivat hyvin kunhan ne saa otettua ajoissa :)) relert taitaa olla nimi. Estolääkitykseen en ole ruvennut eikä lääkäri sitä edes ole suositellut. Minulla (kuten myös äidillä, tädeillä ja mummilla) migreeni on ollut riesana ihan lapsesta asti. Nyt "vanhemmiten" kohtaukset ovat vähentyneet, mutta niiden iskiessä migreeni tulee kolme kertaa kamalampana.
  Itsellä kohtausten estoon auttaa kun syö ja nukkuu hyvin. :) väsyneenä ja stressaantuneena migreeni iskee lähes aina..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin niin samaistua sun tarinaan, ei todellakaan ihana tämä "tauti". Itellä ei tule minkäänlaisia ensioireita alkavasta kohtauksesta vaan kohtaus iskee päälle kuin salama kirkkaalta taivaalta... nykyään yleensä särky yltyy myös siihen, että on huono olo ja oksettaa, toisinaan ei kestä yhtään valoa, ääniä jne. Ja kyllä, sillä hetkellä tuntuu että maailma loppuu siihen paikkaan :D
   Kiitos että kerroit sun tarinan, ei olla todellakaan yksin tämän asian kanssa vaan meitä on monia ! Paljon tsemppiä sinne :)

   Poista