20. maaliskuuta 2014

JA KESÄ NÄKYY PAREMMIN


Kuusi vuotta sitten sain elämäni ensimmäiset lasit. Muistan edelleen sen päivän kuin eilisen. Pitkään olin sinnitellyt koulussa ilman näöntarkastusta, menin vain huomaamattani koko ajan eteenpäin nähdäkseni taululle jotakin. Tuli päivä jota pelkäsin; terveydenhoitajan tarkastus, jossa oli tarkoitus katsoa näkö. Luulin päässeeni jo pälkähästä, kunnes viimeiseksi kantautui sanat " katsotaanpa vielä näkö "... 

Niin paljon kuin tuota hetkeä pelkäsin ja tiesin mikä olisi vastaus, olen onnellinen että näkö katsottiin. Sain heti lähetteen silmälääkärille ja sitä kautta lasit. Alkuun se oli outoa ja tuntematonta, samalla hienoa nähdä taas kirkkaammin.


Nyt 18 vuotta täyttäneenä, halu nauttia elämästä täysillä oli lasien aika vaihtua käytännöllisempään vaihtoehtoon. Pitkän... kröhöm... muutaman päivän odottelun jälkeen tilauksesta kolahti postiluukkuun elämäni ensimmäiset piilolinssit. Ensimmäiset ajatukset olivat, että tässäkö todella on helpotus helpompaan elämään. Nyt jo viikon piilolinssejä käyttäneenä en voi kuin suositella. Elämä ilman laseja on ihanaa, kuin olisi saanut kokonaan uuden näön.

Miten ihana on nähdä ilman laseista tulevaa kehysrajaa, miten ihana on urheilla, miten ihana on kun mikään ei paina kasvoilla... kyllä nämä linssit ovat olleet monien asioiden pelastus. Laitan linssit aamulla pienen heräämisen jälkeen silmiin ja nappaan ne pois kun illalla alkaa tuntumaan kuivilta ja silmät väsyneiltä.

 Itselläni vasen silmä ärtyi pahasti ensimmäisen piilolinssi päivän jälkeen, joka tarkoitti päivän lasienkäyttöä. Silmä oli illalla jo todella punainen ja aamulla vielä pahempi... meni onneksi ohi levolla. On oikeasti täysin normaalia, että silmät ovat ensimmäiset käyttö päivät todella kovilla ja ne saattavat jopa hieman ärtyä niin kuin minulle kävi. Kokemuksena nämä ovat silti kaikkea muuta kuin huonot. SUOSITTELEN !


Kuinka monella teistä on lasit ? Oletteko uskaltautuneet kokeilemaan piilolinssejä ? Kertokaa hei omia kokemuksia :-)EMILIA'S DIARY FACEBOOKISSA || EMILIA'S DIARY INSTAGRAMISSA

8 kommenttia:

 1. Oii ihanaa! Mäkin haluun piilarit! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei ei kun tilaamaan ja kokeilemaan, edullisesti saa puolen vuoden piilarit ja pääsee eroon laseista ;-)

   Poista
 2. Oon itse 15 ja ensimmäiset piilarit ostin viime keväänä optikolta. Optikko tutki simäni ja katsoi juuri minun silmälle sopovat linssit silmien kuivumisen välttämiseksi. Hän myös opasti, että piilareiden käyttö on hyvä aloittaa pikkuhiljaa: ensimmäisenä päivänä kaksi tuntia toisena neljä tuntia jne... Näin silmät tottuvat niihin vähitellen ja vältytään silmien punaisuudelta :).
  Melkein vuoden piilareita käytettyäni on kyllä pakko myöntää, että ovathan ne mahtavat! Etenkin harrastuksissa, juostessa yms. En muutenkaan ole kova käyttämään laseja (vaikkakin ehkä pitäisi), mutta piilareita voisin pitää vaikka joka päivä! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma että oot saanut piilarit ! Mulla on ollut aina tosi kuivat silmät ja kosteustipat sillon tällön auttaa pitää silmät suhteellisen hyvinä :-) nyt olenkin ollut pari päivää käyttämättä ja silmä on parantunut, nyt taidankin ottaa sun neuvosta opiksi ja alottaa pitään niitä vain tuon pari tuntia kerrallaan :-)

   Poista
 3. Mä oon käyttänyt piilareita kymmenisen vuotta, yritän pitää viikossa ainakin yhden piilarittoman päivän tai pidän piilareita vain osan päivästä, jotta silmät saavat levähtää. Piilolinssit helpottaa kummasti kyllä elämää, kun silmälasit eivät ole tiellä tai mene huuruun tms. Haaveissa olis kyllä päästä piilareistakin eroon, eli silmien laserleikkaus olis jossain vaiheessa ehkä edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on tosi hyvä pitää niistä päivän pari taukoa esimerkiksi ne koti päivät kun vaan oleskelee :-) kyllä ne vaan on kätevät laittaa silmiin, unohtaa päivän ajaksi että niitä edes on ja ennen kaikkea ne ei ole tiellä. Itsellä myös haaveena käydä joskus hankkiutumassa kokonaan eroon laseista !

   Poista
 4. Oon käyttäny piilareita nyt varmaan reilu 3 vuotta. Käytän piilareita päivisin ja kotiin tullessa laitan yleensä silmälasit tilalle, että silmät sais levähtää vähän.. Ei muuten kannata missään tapauksessa ostaa piilareita esim. optikoilta suoraan, vaan mieluummin netistä. Niissä saattaa olla järkyttäviä hintaeroja! Ensimmäiset 3 kuukauden kuukausipiilarit ostin optikolta n. 70eurolla ja myöhemmin löysin samat Lenson.comilta puolet halvemmalla.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuppaa ne oleen koko päivän päässä kun illalla tulee vielä suunnattua salille, missä onkin helpompi olla ilman laseja. Illalla kuitenkin huomaa että silmät kaipaa vähän lepoa ja otankin ne silloin heti pois :-) Ja kyllä, ei missään nimessä kannata ensimmäisenä ostaa optikolta, itse tilasin myös netistä ja puolen vuoden piilarit sain postikuluineen 67e eli :D tietysti niissä on paljon hintaeroja myös netistä ostettuna, mutta äiti monta vuotta käyttäneenä suositteli mulle tuota mistä nytkin nuo otin !

   Poista