9. syyskuuta 2013

NYT SEN PALJASTAN; MINUN IHONI

Kädet tärisevät tätä tekstiä kirjoittaessa, ajatukset ilkeiden anonyymien kommenteista painavat pahasti mieltä mutta olen rohkea ja kirjoitan tämän, klikkaan joku päivä "julkaise" painiketta ja toivon parhainta!
Vihdoin sen teille paljastan; minun ihoni! Olen kamppaillut huonosta "epäpuhtaasta" ihosta jo lähes 6 vuotta. Ensimmäiset näppylät tietysti puhkesivat murrosiän alkuaikoina. Muistan edelleen kuinka luulin, että pari mustapäätä ja se oli siinä, kuinka kävikään; kamppailen edelleen iho ongelmien kanssa jotka peittävät ihostani 40%!  Aivan, olen vielä todella nuori ja ne hälvenevät ajanmyötä, mutta minä päätin kokeilla viimein jotakin. Muistatte varmasti kuinka kerroin aloittavani hoitovoiteen epäpuhtaalle iholle ja sen myös aloitin. Hoito on kestänyt nyt yli kuukauden ja tulokset alkavat näkyä, eivät kuitenkaan parhaalla mahdollisella tavalla; loputkin mustapäät alkavat yksi toisensa perään kehittyä isoiksi kipeiksi finneiksi, kutiavaksi ihoksi ja punoittavaksi. Mutta täytyy muistaa; tämä on koko ajan edistystä terveempään ihoon (;
DSC00604
Rintakehä sekä olkapäät ovat alkaneet reagoida hoitoon vasta nyt kuukauden käytön jälkeen; sitkeessä ovat siis olleet. Erityisesti haluaisin hoidon tehoavan tälle alueelle, sillä se on niin koko ajan näkyvissä.
DSC00606
Selkään hoito alkoi tehota ja heti parin kerran käytön jälkeen. Nyt se tuntuu siltä kun edistystä ei tapahtuisi juuri ollenkaan, sillä selkä senkun pahenee kerta toisensa jälkeen. Jossain kohtaa sitä vain huomaa, että ne alkavat kuivua pois ja jäljelle jää vain pieni "arpi" joka ei haittaa asiaa mitenkään.
(Kuva on vain pintaraapaisu todellisuudesta)
DSC00609
Nassun iholle ainetta ei saa laittaa, silti halusin näyttää, että aina se säännöllinen puhdistaminenkaan ei auta. Se tietysti edesauttaa terveemmän ihon saamista. Onneksi nykyään on keksitty meikkivoiteet joita voi käyttää.... mutta.... MINÄ EN KÄYTÄ ENÄÄ! Laitan aamuisin vain ripsivärin ja se oli siinä. Iho saa hengittää vapaasti koko päivän ajan ja sekä aamulla että illalla pesen ja rasvaan kasvot perusteellisesti.
Toivottavasti myös muut iho ongelmista kärsivät huomaavat, että meitä on monia. Emme kärsi vain yhtenä ihmisenä, vaan asiasta kamppailee yhä useampi. Onneksi nykyään löytyy apukeinoja, joilla voi edes auttaa terveemmän ihon saamista. Kuitenkin aina täytyy muistaa huolehtia ihosta kuin pienestä lapsesta; kohdella sitä niin hyvin kuin mahdollista.
EMILIA'S DIARY ON FACEBOOK
EMILIA'S DIARY ON TWITTER
EMILIA'S DIARY ON BLOGIKIRPPIS

14 kommenttia:

 1. Minä kamppailen täällä saman aisian kanssa, olet ihana kun julkaisit tämän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla positiivista palautetta, kommenttisi oli niin mieltä piristävä <3 kiitos! Toivottavasti myös sinä löydät itsellesi ratkaisun iho ongelmiin, jos ne vain sinua vaivaavat. Kannattaa jutella lääkärin kanssa, minulle hän suoraa kirjoitti reseptillä tuon rasvan!

   Poista
 2. Minäkin taistelen samasta ongelmasta.. selkä ja olkapäät ovat täynnä kuvan mukaisia ongelmia. nyt ne on kyllä vähentyneet, kun täytti 18..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihana kuulla, toivottavasti mullakin alkaisi joskus helpottaa (:

   Poista
 3. Olen sua yli kymmenen vuotta vanhempi ja edelleen kamppailen saman asian kanssa. Se on todella kurjaa. Luulin että "aikuisena" ongelma on poissa, mutta äh. Ainoa mikä on muuttunut on oma ajattelutapa. Kai ne on jotenkin vaan hyväksynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös pikku hiljaa oppinut hyväksymään sen, olisi vain ihana vielä joskus nauttia ihosta puhtaana. Jos äitiini olen loppuun saakka tässä iho ongelmassa tullut niin viimeistään 25 vuotiaana ei ole jäljellä kuin arvet (: Toivottavasti sullakin vielä joskus edes vähän helpottaisi!

   Poista
 4. Hei luin tekstin ja tuli mieleen, että oletko kokeillut valohoitoa? Itse kärsin samankaltaisesta iho-ongelmasta sinun ikäisenä, kävin läpi kaiken maailman lääkekuurit ja rasvat mutta vasta kun testiin otettiin 10 kerran sarjakortti valohoitoa niin iho parani eikä ongelmat ole palannut takaisin sen jälkeen. :) Suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä olekkaan koskaan tullut tuollainen mieleen, voisipas katsoa että missäpäin olisi lähin käydä tuollaisessa, voisi vaikka kokeillakkin. Kiitos vinkistä Kertu (:

   Poista
 5. Kuules Ei todellakaan olla yksin, itsekkin kärsin iho ongelmista. Itselläni on selläni on yläselässä, eli hartioiden alueella ja naamassa. Vuosien edetessä ei kuintenkaan ole ihan niin paha kuin ennen, toivossa eletään siis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana saada vertaistukea (; Ihana tuo että paranee vuosia kertyessä lisää, mulla on vaan käynyt päinvastoin; koko ajan tuppaa lisää ja lisää. Niin paljon ihania vinkkejä oon nyt saanut, että en voi enää väittää etteikö apukeinoja löytyisi! Toivossa on hyvä elää :D

   Poista
 6. oivoi ): kaverinikin kärsii samasta iho-ongelmasta.. mutta teillä eroaa vain se , että mun kaverilla ei oo naama huonossa kunnossa o: , mutta sitten kroppa... aivan täynnä ! toivottavasti et kärsiisi aikuusena tätä enään , itse en ois uskaltanu ikinä julkaista tämmööstä O:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on monia! Toivon myös että aikuisena ei tarvitsisi kärsiä tästä, nuoruus kun sitä on jo melkein kärsitty. Halusin (pienellä pelolla) julkaista tämän, koska tiedän että on monia ketkä kärsivät samasta, haluan minun kokemukseni avulla välittää muillekkin, että asian kanssa ei ole yksin (:

   Poista
 7. Rohkea olet kun teit tän postauksen!<3 Olen lukenut että tietyt vitamiinit kuten sinkki voisi myös helpottaa:) Ja lisäksi aurinko voisi auttaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suuresti Sofia <3 Vitamiinejä tämän tytön pitäisikin lisätä. Aurinko auttoi kesällä aikas hyvin, kuivatti pahimmat pois mutta ei kuitenkaan pysyvästi. Siksi koitan nyt jotakin hoitoa (:

   Poista