12. elokuuta 2013

"AKNE" IHON HOITOJAKSO ALKAA

Heipsan kaikki ja ihanaa alkanutta viikkoa. Tää maanantai puhkes nupusta kukkaan jo heti aamulla kun pääsi klo 10 starttaan kouluun, miten voikaan tykätä tuosta opiskelusta. Oli mahtava nähdä kaikki tutut ja sit ne uudet tuntemattomat ja viimeistä vuotta siis elellään, opintojen osalta siis (; Tämä maanantain onnen kukka sai myös iltapäivällä kruunun päähänsä kun vihdoin sain päätöksen; minun selän hoitokuuri voi turvallisesti alkaa! Mahtavaa!
Mitä tuo kuuri sitten tarkoittaa ja mihin se on? Olen murrosiästä saakka kärsinyt "epäpuhtaasta" ihosta (hoidan normaalisti ihoani, perimä suvulta vain ei anna myöti) ja se näkyy mustapäinä, munaisina näppylöinä ja ajoittain puhkeevilla finneillä niin selässä kuin rintakehässä. Varsinkin rintakehän iho punoittaa tasaisesti ja on ilkeän näköinen, huivit ovat suosikkejani! Hoidoksi tähän sain jo viime vuoden lopulla geelin, jota levitetään joka toinen päivä kuukauden ajan. Tämä auttaa ihoa palautumaan ja vähentään "epäpuhtauksia". Sain varmistuksen tämän geelin yhteensopivuudesta migreeninesto lääkkeideni kanssa tänään, siksi se on venynyt.

Onko kenellekkään tutunnäköinen laatikko? Onko kenelläkään kokemusta tuosta? Meinaan jos on niin kokemuksia ja mielipidettä vain kehiin!
Aihe ei siinäänsä ole arka mulle, moni ihminen kärsii samasta kuin minä... Siitä kuitenkin puhuminen saa mut aatteleen, että ihmiset pitää mua epäsiistinä ja likasena ihmisenä kun iho näyttää tältä. Siksi pohdinkin tuota iho asiaa kevään aikana muutamaan kertaan.


Tää kyseinen hoito ei ole erityisemmin kivulias, ennemminkin epämiellyttävä mutta lopputulos on palkintona. Iho alkaa muutaman kerran käytön jälkeen punoittaa ja saattaa ajoittain olla arka. Erilaisia voimakkaita rasvoja/puhdistustuotteita tulee koko hoidon ajan välttää. Mielellään ei mitään hoidettavalle alueelle. Punoitus on kuitenkin pian häviävää ja ihon muutos pitäisi alkaa nopeasti näkyä. Iho jota hoidetaan ei saa missään nimessä olla tekemisissä auringon kanssa, siksi sitä ei suositella keväällä ja kesällä.

Huh, toivottavasti jaksoitte lukea tänne saakka. Ajattelin kerran viikossa näyttää miten hoito etenee, ehkä saisin joltakin teistä vertaitukea (; Nyt pakko hoidella kotihommia ja sitten leffan kerä nukkumaan! Palaillaan asukuvien kanssa huomenna.


Emilia's Diary on FACEBOOK
Emilia's Diary on TWITTER @sssssselina


10 kommenttia:

 1. Ihana tää sun blogi =) oot tosi kaunis!

  ♥ leave-world.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua menin ihan sanattomaks, kiitos <3

   Poista
 2. mulla on kans melkein vuoden verran ollu pahoja ongelmia ihon kanssa(vaikka oon kokeillu vaikka mitä aknevoiteista tiukkaan ruokavalioon), mut kesällä menin kosmetologille ihonpuhdistukseen ja sain hyviä ohjeita ja mulle sopivaa voidetta. Nyt iho on jo PALJON paremmassa kunnossa. Onneks mä sain apua ja toivotaan et toi kuuri auttaa sua! liityin lukijaks myös ni nään miten sulle käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että auttoi. Varmasti minäkin koitan tuota, mikäli tämä ei toimi! Ihana saada uusia lukijoita, toivottavasti tykkäät blogista jatkossakin (:

   Poista
 3. Ei hitsi mulla on ollu tota samaa ongelmaa just tossa rintakehässä! Onneks sain sen hoidettua pois kotikonstein, kuorin ihoa viikottain ja levitin hoitavaa rasvaa aamuin illoin + kasvovesi auttoi! Kesällä lähti loputkin pahat kun oli niin paljon auringonvalossa enkä meikannut koko kesänä :-) Harkitsin jo lääkärikäyntejä mutta onneks vältyin ja sain ite hoidettua pois alta :-D
  Ihana tää sun blogis, ulkoasu ja banneri kolahti heti hyvällä tavalla, tykkään ihan hurjasti! Sait uuden lukijan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana saada vertaistukea :D Mä oon kans jo useita vuosia kuorinut tuota rintakehän ihoaluetta säännöllisesti ja hoitanut sitä sekä kasvovedellä että kunnon rasvalla. Se vain ei ole tuottanut tulosta. Lääkäri itseasiassa määräs tuon rasvan vähän vahingossa, koska huomasi iho ongelmat terveystarkastuksen yhteydessä :D

   Voi miten ihanaa palautetta, kiitos ihan tuhannesti sulle ihana <3 Upeeta saada uusia lukijoita mukaan (: Toivottavasti tykkäät jatkossakin!

   Poista
 4. Mulla puhkeaa ajoittain aknea, useimmiten poskiluille, ohimoille ja decoltee-alueelle. Aloin alunperin syömään Evonia-nimistä lisäravinnetta, joka on tarkoitettu hiusten hyvinvointiin. Sen sisältämät ainesosat hoitaa samalla ihoa. Ihmettelin hetki kuurin alotuksen jälkeen mun hehkuvia ja puhtaamman oloisia kasvoja. Ajattelin sillon jo, että jos se johtuu siitä ravintolisästä. Söin kahden kuukauden kuurin ja sen loputtua ei enää epäilystäkään etteikö se olisi ollut vaikuttavana tekijänä, sillä kipeät paukamat hartioihin, niskaan ja decoltee-alueelle palasivat heti kuurin loputtua. Ajattelin ottaa ravintolisän takaisin käyttöön. Ootko kokeillut hoitaa ihoa sisältä päin? :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihana kuulla! En ole vielä kokeillutkaan hoitaa ihoa sisältä päin, olen vain aina ensimmäisenä ajatellut että käytän jotakin rasvaa tai vastaavaa. Tuota voisikin kokeilla heti kun rasvalla aloitettu hoitojakso päättyy. Kiitos Jaana vinkistä (;

   Poista
  2. Miekkosella on ollut aikoinaan paha akne. Söi tuolloin sinkkiä tablettina. Kuulemma todella hyvä, aluksi iholle tulee enemmän epäpuhtauksia kun iho alkaa puhdistaa itseään. :)

   Poista
  3. Voi miten kiva kuulla, kiitos tästäkin vinkistä! Tuota sinkkiä voisikin kokeilla vaikka heti (:

   Poista