27. heinäkuuta 2013

DIY: LAUTASÄNGYNPÄÄTY

Ihanaa viikonlopun alotusta kaikille! Pientä päänsärkyä pukkaa päälle tällä hetkellä, mutta silti ajattelin istahtaa koneelle alas ja esitellä teille mun pitkään haaveissa olleen idean, jonka viimein muutama päivä sitten toteutin. DIY idea sai alkunsa meidän vanhasta talosta, itse asiassa jo edellisellä paikkakunnalla asuessa olisin sen halunnut toteuttaa, mutta se ei olisi sinne sopinut. Nyt vanha talo korostaa tätä ihanuutta paremmin. Joskus bloggailun alku aikoina linkkailin eräässä postauksessa netistä otettuja ihania lautasängynpäätyjä ja haaveilin niistä. Nyt mulla on sellainen!

Mistä tälläisen toteutus alkaa ja mitä tarvitaan? Aloitetaan tietysti hankkimalla (tai etsimällä jos niitä jo on) lava, joka on sängyn levyinen. Meillä tosiaan tälläisiä on vaikka kuinka paljon ja vieläpä paljon eri kokoisia, oli helppo tarttua tuumasta toimeen.
Seuraavaksi hiotaan kunnon hiomakoneella kaikki irtotikut ja muut kohoumat pois. Saadaan laudoista tasaiset ja turvalliset.
Kun ollaan kunnolla saatu vaatteet hiontapölyyn ja hetki ihasteltu aikaan saannosta, on aika tarttua pensseliin ja maalipurkkiin. Maalaaminen kannattaa aloittaa takaa ahtaiden kolojen maalaamisella ja viimeisenä maalata onnellisena päälli laudat. Aikaa tuon maalaamiseen ei mennyt kuin max 30 min ja maalin ollessa nopeasti kuivuvaa sen saa hyvin nopeasti käyttöön.
Jos haluaa vanhaan tapaan eli vähän kuluneen tuosta, kannattaa ottaa maalia hiukan vähemmän ja maalata puoliksi "kuivalla" sutilla, jollon maalia ei leviä tasaisesti. Toki jos haluaa maalata kunnolla, voi myös käyttää hionta paperia ja kuluttaa sen avulla.
Valmis lopputulos näyttää aikas ihanalta vaikka itse sanonkin (; Sänky sai aivan uudenlaisen loisteen ja ilmeen kun tuo kaunotar saapui sitä koristamaan. Tuon tekeminen oli mieluisaa ja nopeaa ja sain heti samana iltana kantaa tuon sisälle. Mitäs lukijani sanovat tästä? Tykkäättekö? Minä päätä pahkaa menin tuohon ihastumaan, enkä varmaan koskaan halua tuosta luopua. Ainoastaan sillon jos sänky muuttaa kokoa isommaksi (nykyinen 120cm), mutta tuskin vielä pitkään aikaan (:
Ja koska tuo ihanuus asteli uutukaisena tänne huoneeseen, saapui sen perässä toinenkin ihanuus ja nämä kaksi saivat koko huoneen muuttamaan ulkonäköään ja aikas radikaalisti, mutta kuvailen "huonepostausta" teille tässä viikonlopun aikana kunhan viimeisetkin tavarat saadaan paikoilleen!
Ihanaa viikonloppua kaikille (:

4 kommenttia:

 1. Hieno idea tässä ja ihana lopputulos! :) Mistä noi tyynyt on? IHANAT

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos ihana (: Tyynyt ovat Sisustus Villa Blancosta, jonka nettisivuille pääset tästä:
  http://www.villablanco.fi/
  Sieltä klikkaat tekstiilit ja tokalta sivulta löytyy molemmat tyynyt (:

  VastaaPoista
 3. Ihana idea tehdä ite tollanen! Oon haaveillut että joskus kun on oma talo haluaisin ton tyylisen sängynpäädyn mutta tästä inspiroituneena voisin harkita jo nykyiseen kämppäämme jos poikaystävä suostuisi vähän nikkaroimaan :D oikeasti tosi upean näköinen, ei voi muuta sanoa!

  http://jeanettehansen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti, ihana kommentti (: Hih, kannattaa suostutella tekemään tuollainen, tuo on niin ihana (;

   Poista