6. joulukuuta 2012

JOULUKALENTERI LUUKKU 6: TOIVEPOSTAUS OPISKELUNI MERKONOMIKSI

Tämä toive tuli nyt, kun minulla oli kysely tuossa sivun reunassa! Ja mites muutenkaan tätä itsenäisyyspäivää viettäisi kuin kirjoittelemalla (samalla maata sohvalla kipeenä ja voimattomana)!
 
Aloitin opinnot pirkanmaan ammatttiopistossa 2011 elokuussa! Pirko on lyhenne joka nyt sitten tammikuun 1 päivä muuttuu Treduksi :o! Ensimmäinen vuosi oli todella helppo ja tietenkin oudon ihanaa, oli tottunut 9 vuotta saamaan läksyjä ja oli eri oppiaineita joissa tehtiin muistiinpanot käsin paperille ja tuli kokeita paljon! MUTTA eihän tuo ollutkaan enää sellaista: suurin osa jaksoista oli koneella istumista ja netistä tiedonhakua! Samalla koneella kirjoitettiin muistiinpanot ja kokeita oli muutamasta eri kategoriasta. Läksyt sai unohtaa kokonaan, niitä ei sitten tullut kuin varmaa 5 kertaa vuoden aikana ja nekin tuli englannin tunneilta! Ekana vuonna opiskeltiin asiakaspalvelua, toimistotyön alkeita ja excel taulukkojen tekemistä, asiakirjojen tekemistä, mutta enimmäkseen se oli myynnin ja asiakaspalvelun opettelemista ensimmäistä työssäoppimisjaksoa varten, lyhenteellä TOP-jakso! TOP-jakso oli 5 viikkoa ja se oli joulukuun, lomalle siis suoraan töistä! Muuten se oli koulussa olo! Sitten oli myös ammattitutkintoa täydentäviä oppiaineita lyhenteellä ATTO-aineet, eli joihin kuuluu: matikka, äikkä, ruotsi, englanti, liikunta, fysiikka, kemia (noita oli ekaa vuonna)
 
Toinen vuosi on ollut vähän erilainen, tehdään enemmän tällästä perus kouluopiskelua eli muistiinpanot kirjotetaan käsin, opiskellaan enemmän matemaattisia aineita eli lasketaan veroja, palkkahallintoo jne. ATTO-aineita on tokana vuonna ollut vain matikkaa! On tulossa myös viimeinen äikän kurssi ja matikkakin siis loppui jo! Kemia ja fysiikan kurssit oli jo ekana vuonna ja ne oli siinä! Kai meille sit joku yks terveystiedon kurssi on tulossa ja jotain muutakin mutta ne tulee vasta keväällä! Keväällä myös ennen kesälomaa on 10 viikon TOP-jakso, pitäs varmaa alkaa kyselee paikkaa kun niitä nyt sais jo tosi hyvin! Keväällä kaikki niitä hakee ja sillon on heikot mahdollisuudet! Ite varmaa haen tampereelta! Meillä oli myös ekassa jaksossa valinnaisia aineita joita oli muutama tarjolla, itse otin: internet-kurssin, elokuva-kurssin, kuviksen ja tunne itsesi ja opi ymmärtämään muita-kurssin! Jokainen noista oli kyllä niin osuvat mulle ja en tosiaan kadu, että otin just noi!  
 
Kolmas vuosi tulee olleen pitkälti pelkkää työssäoppimista, syksyllä yks jakso työssäoppimista ja keväällä toinen jakso! Keväällä on myös mahdollisuus valmistua 10 viikkoo aikasemmin jos on suorittanut omaaloitteisesti muuta kuten kesätyöt, töissä olot jne. Eli kolmas vuosi on varmaa aika rento!
 
 
Anteeksi, en ole tänään jaksanut kertaakaan tarttua kameraan ja alkaa kuvaamaan! Voimat on ihan poissa ja tämä kirjoittaminenkin takkuilee kun joutuu makuultaan sitä tekee... hienoa olla puolikuntonen! Mietintämyssy käyntiin ja miettiä järkevästi, että meneekö huomenna kouluu vai jääkö lepään koska lauantaina on yhet markkinat klo 12-19 joissa pitäs olla skarppina myymässä!!! oon kaikissa tapahtumissa tähän mennessä ollut aina kipee jollakin tavalla, viimeks olin nuhanen ja päänsärkynen ja sitä edellinen olin flunssassa ja nyt taas flunssa!!! Mun elimistö tietää koska joutuu töihin ;D Kuhan paranen ees vähän, että pääsen maanantaina vapaapäivänä moikkaa tuttavia, että en niitä sit tartuta!!!
 
 
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Suomi ois sit 95v (:


6 kommenttia:

 1. hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin! (:

  VastaaPoista
 2. merkonomina on sitte aika erilaista ku ravintola kokkina :D mut jännä aatella miten teillä menee noi aineet. Meillä ku on kaks ekaa vuotta pelkkää toppia ja käytäntöä. ja vast viimesellä vuodella pamahtaa kaikki atto aineet. eli kolmannel vuodel me tehää vaa kaikkee matikkaa ja semmost :D hyvää itsenäisyyspäivää sinnekki (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin joo kun sä oot kokin opinnoissa ;D nii ja toi on vähän hassua varmaa mut toisaalta ehkä sillä ei oo niin hirvee väli koska ne suorittaa... meillä vaan suoritetaan ne siks heti et tosiaa tosta vikasta vuodesta tehään rento ja helppo ;D kuulostaa kivalta toi teidän tyyli!

   Poista
 3. Ootko vielä miettiny että mihin aiot mennä työssäoppiin, siis sillai että johonkin päivittäistavarakauppaan tai vaatekauppaan vai mihinkä :D Vitsi oon kateellinen tosta teiän kolmos vuodesta kun on melki kokonaan työssäoppimista! Me valmistutaan kai joskus huhtikuussa, jos on suorittanu kaikki vapaavalintaiset kurssit (jotka pitää hankkia vapaa-ajalla) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu no siis nyt ei oo mitään muuta rajotetta kun että pitää olla kauppa ja jossa pitää päästä mahd. paljon kassalle... ja haluisin vaatekauppaan! On muutama ajatus että mihin aattelin käydä kysymässä mut kattoo että jos ekoista kävis kysyy maanantaina kun meen Tampereen suunnalle (: juu meillä kans toi vapaavallinnaiset pitää olla suoritettu ni voi valmistuu aikasemmin! Mulla olis kasassa varmaa nyt jo 5 tai 6 viikkoo mut en oo tosiaa tolta huono muistiselta työnantajalta saanut niitä papereita vielä!

   Poista