5. joulukuuta 2012

JOULUKALENTERI LUUKKU 5: MEIDÄN JOULUPERINTEET

 
Meillä on ollut muutama sellainen jouluperinne, joka oli pitkään joka joulu! Sitten vain kävi jotain sellaista, että oli ihan hyvä lopettaa muutama!
 
Meillä ei ole muuten jouluna mitään perinteitä, mutta jouluaattonahan niitä aina on!
 
Meillä siis jouluaattona käydään päiväsaunassa (en oo vielä yhtenäkää jouluna käyny ;D ellen ihan väärin muista), yleensä sen jälkeen jos meille tulee sukulaisia (lähinnä mummi oli jouluna meillä) tai sitten vain ollaan omalla porukalla ja syödään jouluruuat! Ollaan jätetty joitain jouluruokia pois, kun meillä ei kaikkia syö kaikki ;D... ja sen jälkeen on se kauan odotettu (noi nuorimmaiset varmaa odottaa sitä enemmän kun minä ja P) joululahjojen avaaminen :) Yleensä sen jälkeen ilta menee uusia asioita ihmetellessä ja jutellessa, yleensä löhöillään ja vain ollaaan!
 
Meillä oli tapana joulupöydässä lukea ennen ruokaa raamatusta se jeesuksen syntymä, sekin perinne tuli äidin äidiltä eli mummilta! Mutta kun mummi kuoli ja tuli ensimmäinen joulu ilman mummia, päätettiin jättää se pois, olisi vienyt joulumieltä itkeminen ja liika sureminen! Mutta myös nyt kun meillä on sijaislapsi emme myöskään voi sitä lukea! Joku voi tuosta päätellä, että miksi, mutta se jääköön meidän perheen tietoon!
 
Mutta sitten ajattelin hieman laittaa jotain kuvia siitä missä nytkin istun:
 
 
Elikkä istun täällä puodilla tuuraamassa äitiä ja jos esim. uusiakin lukijoita kiinnostaa niin TÄSTÄ pääset kurkkaamaan puodin herkkuja ;)
 
Ihanaa keskiviikkoa kaikille, kun tuo N tulee hoidosta kotiin niin varmaa mennään vielä tänään vaunutteleen ja pulkkaileen! Pimeys ei meitä haittaa ;)
 


4 kommenttia:

 1. Tosi kiva lukea näitä että miten ihmiset viettää joulunsa! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niimpä, mä tykkään kans lukee niitä (:

   Poista
 2. VOISIN OTTAA NUO KAIKKI SISUSTUSJUTUT! OIH!

  VastaaPoista