15. joulukuuta 2012

JOULUKALENTERI LUUKKU 15: MITEN PÄÄDYIN OPISKELEMAAN MERKONOMIKSI?

Olisin voinut tuon edellisen kertoessani merkonomi opiskelusta ja tämän yhdistää, mutta tehdään niistä nyt erikseen! Kevennän teksti määrää laittamalla tänään otettuja kuvia väliin! Eli eivät kuvat liity aiheeseen, mutta kevennystä tälle tekstimäärälle ;)
Lapsena tuli haaveiltua vaikka mistä ammateista, suurin haaveeni pitkään oli päästä sairaalaan lasten tehoostastolle tai johonkin sellaiseen missä sai hoitaa niitä pieniä keskosia ja muita sairaita! En tiedä miksi, hoiva vietti kai niin suuri! Mutta koska en kestä sairaaloita, neuloja, pistämistä ja ennen kaikkea VERTA en voi mennä koskaan tuollaiselle alalle! Enkä tiedä pystyisinkö kohtaamaan esimerkiksi sen kuoleman!

Mutta merkonomiksi päätin ehkä siksi, että kauppa ala on myös kiinnostanut minua aina! Mutta miten päädyin Orivedelle ja mistä kaikki lähtenyt niin siitä lisää! 
9-luokan keväällä eli 2011 vuoden alussa oli yhteishaku, jossa hain seuraavasti:
1. Tampereen ammattiopisto, merkonomi
2. Oriveden ammattiopisto, merkonomi
3. Virrat ammattiopisto, merkonomi
4. Tampereen ammattiopisto, ravintola ala
5. Tampere, kotitalousopinnot puolen vuoden! (lähinnä lisä miettimis aikaa)

Vielä ennen kesäloman alkua en ollut todellakaan varma, hainko oikein! Enkä vielä sinä päivänä kun tiesin, että johonkin kouluun oli mentävä! Enkä tiedä vieläkään hainko oikein! Ehkä se selviää joskus!
Kesällä 2011 netistä katsottiin miten oli sijoittunut kun tulokset oli sinne julkaistu! Tampereen sivuilla ei löytynyt minun nimeä merkonomi alalla! Aloin itkeä! Minun itkiessä melkein hysteerisesti, äiti katsoi Oriveden tuloksia ja sieltä se minun nimi löytyi! Ei lohduttanut! En pystynyt hyväksymään asiaa viikkoon, itkin asiaa ja ajattelin, että en todellakaan mene opiskelemaan vaan haen uudestaan johonkin ihan muualle!

Muutama viikko vierähti ja olin kerennyt sulattelemaan ajatuksen Orivedelle opiskelmaan jäämisestä, kunnes postiluukkuun kilahti postia, että minut on hyväksytty opiskelemaan Tampereelle merkonomiksi! Jeee sitä riemun kiljahduksia! Mutta se jäi lyhyeen! Minulla oli nyt kädessä kaksi lappua, toinen hyväksytty Tampereelle ja toinen hyväksytty Orivedelle! Mitä nyt tehdään?
Palautus päivä ottaa vastaan Tampereen opiskelu paikka oli vain muutaman viikon, mietin viimeiseen päivään saakka, otanko vastaan uuden mahdollisuuden, pitkät koulumatkat, kaverit kaukana ja muut vaikeudet vai otanko kaverit läheltä, koulumatkat läheltä ja elämä lähellä! Jos mummi olisi ollut kesällä elossa, olisin varmasti hyväksynyt Tampereen ja miksi? Koska mummi sanoi, että saisin asustella hänen luonaan viikot kun käy koulua! Mutta kun tähän ei ollut enää mahdollisuutta, oli pakko valita toisin!

Mutta päivääkään en ole katunut, että jäin tänne Orivedelle opiskelemaan! Sain mahtavia ystäviä täältä, näen heitä useasti, saan nukkua aamulla pidempään kun koulu on lähempänä! Ei tarvitse miettiä raha asioita kulkemisia varten ja muuta tälläistä! Mutta oliko ala oikea? Kai se sitten on ollut näin väliaikaiseksi ihan hyvä, niin kuin selväksi kaikille tullut, näyttely työ on minun haaveeni!

Meidän Hilma osottautuikin pojaksi ;D Ja Kuvassa oleva Miina emo joutui tänään luopumaan tästä pojastaan sillä poika sai uuden kodin! Vielä on tuo toinen vailla kotia, mutta äkkiäkös se löytyy!
Ihanaa lauantain jatkoa kaikille! Ihanaa jos jaksoitte lukea tänne saakka! Kuvat piristäkööt luku kokemusta ;D Maanantaina pitäisi mennä ostamaan joululahjoja Pepin kanssa ja toivottavasti tuonne pidemmälle lähtevät lahjat kerkeävät jos ne heti tiistaina postiin kuljettaa! Harmittaa jos kummipoika ei saa lahjaansa ajoissa :( Mutta toivotaan postin olevan nopea :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti